23/04/2021 (niet ingelogd)

Kennisbank

Artikelen over Skywarn en (waarnemen van) extreem weer

Filter

Factsheet Hagel
Door Skywarn Nederland
Grote hagelstenen en/of grote hagelhoeveelheden kunnen op meerdere manieren gevaar en overlast opleveren. In dit factsheet wat we moeten weten en wanneer welke Skywarn-meldingen gegeven kunnen worden.
Factsheet IJzel/IJsregen
Door Skywarn Nederland
IJzel en ijsregen leveren het nodige gevaar op voor het wegverkeer en het is vaak moeilijk te bepalen of en in welke mate het gaat voorkomen. In dit factsheet wat we moeten weten en wanneer er gemeld moet worden.
Factsheet Mist
Door Hans Nienhuis | Hans Stans
Mist is waarschijnlijk het minst spectaculaire extreem weerverschijnsel maar wel bijzonder gevaarlijk, in het bijzonder voor het wegverkeer. In dit factsheet wat we moeten weten over mist en wanneer het gemeld moet worden.
Meldcriteria extreem weer Skywarn Nederland
Door Skywarn Nederland
De te melden verschijnselen en erbij horende grenswaarden of eigenschappen die behaald moeten worden om het verschijnsel te melden bij Skywarn Nederland. Ook welke informatie extra en/of optioneel kan worden ingediend is beschreven.
Over spotterberichten, weerwaarschuwingen en kleurgebruik op de website
Door Skywarn Nederland
Skywarn geeft zelf geen weerwaarschuwingen richting het publiek uit, al linken we op de openingspagina wel de weerwaarschuwingen van het KNMI en de Skywarn spotterberichten. Toch zien we daar ook de bekende waarschuwingskleuren geel/oranje/rood in gebruik, hoe werkt dat eigenlijk?
Richtlijnen melden extreem weer Skywarn Nederland
Door Hans Stans
De voornaamste aanwijzingen bij, en over, het melden van extreme weersverschijnselen bij Skywarn Nederland.