08/09/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 902

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 15-07-2024 17:00 - 16-07-2024 20:00
Uitgifte 15-07-2024 17:30

Vanavond en de komende nacht buien bij frontpassage gevolgd door een occlusie behorend bij een laag met de kern over het zuiden van Engeland dat in de loop van de periode NNO-waarts trekt. Bij de buien kans op onweer met windstoten en veel neerslag op korte tijd. De neerslagtotalen zullen meevallen aangezien de buien de basis op middelbare hoogte hebben en (dus) vrij snel verder trekken. Diezelfde hoogte van de wolkenbasis betekent ook dat de windstoten niet bijzonder zwaar zullen uithalen.
De Harmonie berekeningen laten na passage van een eerste lijn buien van zuidwest naar noord de rust goeddeels terugkeren (m.u.v. het westen) maar EC en ID-2 zien dat anders en komen erna ook meer landinwaarts met (onweers-)buien. Die kunnen voor de liefhebbers van bliksemfotografie interessant zijn, immers hoog gebaseerde buien met ontladingen terwijl het donker(der) geworden is.
Morgen bij trogpassage gesteund door de dagelijkse gang op de middag opnieuw (onweers-)buien die van zuidwest naar noordoost bewegen. Hiervoor verschijnt zonodig morgen een update.

Skywarn meldsysteem:
Vnl. aandacht voor schade door blikseminslag. Verdere extremen worden vooralsnog niet verwacht.

Weerwaarschuwingen:
Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (0)Sluiten