08/09/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 901

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 12-07-2024 07:00 - 13-07-2024 21:00
Uitgifte 12-07-2024 07:45
Update12-07-2024 13:00

Een laag over NO-Frankrijk trekt langzaam noordoostwaarts naar Denemarken. We krijgen te maken met de neerslagzone bij de bijbehorende warmtefront en occlusie. Dit betekent actueel en vandaag langdurig regen over het zuidoosten en later oosten/noordoosten met kans op fors oplopende neerslagtotalen (tot > 40mm). Aan de NL/Dld grensgebieden een kleine kans op onweer erbij. 

Ook morgen buien, over het (uiterste?) oosten met een bescheiden onweerkans bij enkele honderden J/Kg MUCAPE en onvoeldoende schering voor organisatie (dus single cells).

Skywarn meldsysteem:
Schade door blikseminslag en schade en/of overlast door oplopende hoeveelheden neerslag zijn vooralsnog de aandachtspunten.

Weerwaarschuwingen:
Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschwingen uit.

UPDATE 12/7 13:00 - de neerslagtotalen over het zuidoosten zijn fors opgelopen tot tegen 70mm over Zuid-Limburg met daar overlast tot gevolg en voor zuidoost-Brabant tot rond of over 40mm. Voor de oostelijke gebieden nog meer neerslag op komst!

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de neerslag: "In het zuidoosten van het land komt plaatselijk wateroverlast voor door zware regenval. Vanmiddag kan er ook in het oosten en noordoosten plaatselijk wateroverlast ontstaan. In de loop van de middag wordt het in het zuidoosten geleidelijk droog, in het oosten en noordoosten pas in de loop van de avond."

Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (8)Meldingen (1)Sluiten