20/07/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 899

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 06-07-2024 11:00 - 07-07-2024 20:00
Uitgifte 06-07-2024 11:40

Een actief laag trekt over zee noordwestelijk van ons land richting Scandinavië. Aan de ZZW kant een relatief klein maar pittig windveld. Dit betekent voor kustprovinces van zuidwest t/m noordwest kans op zware windstoten op de middag en vroege avond. De precieze koers en locatie van de kern van het laag bepalen of het noordwesten en Wadden aan eind van de middag en avond te maken krijgen zeer zware windstoten als het windveld (te dicht) nadert.
Voorts buien met kans op zware windstoten en onweer erbij. Ook morgen op de dagelijkse gang buien met kans op onweer in een setting met meer onstabiliteit en minder windschering.

Skywarn meldsysteem:
Bij onweer uiteraard aandacht voor schade door blikseminslag maar verder vooral voor de zware windstoten die het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen. Voor het uiterste noordwesten, Wadden en noorden wellicht later windstoten tot over 100 km/u.

Weerwaarschuwingen:
Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de windstoten: "Vanaf de middag komen er zware windstoten in het noorden en westen voor. De zwaarste windstoten zullen waarschijnlijk in het noordwestelijk kustgebied optreden tussen 15 en 18 uur." Estofex tekent een level-1 over o.a. vrijwel de hele Benelux vnl. voor "severe wind gusts".

Weerplaza Harmonie-kaarten voor max. windstoten van 15:00lt - 17:00lt:

Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (6)Meldingen (10)Sluiten