14/06/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 892

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 11-06-2024 09:00 - 11-06-2024 20:00
Uitgifte 11-06-2024 10:00

Met een overwegend noordwestelijke stroming wordt van oorsprong polaire lucht over zee aangevoerd. Het is een setting voor buien en buitjes maar het focus moet zijn passage van een trog, op hoogte gevuld met koude lucht, van -zeg- westnoordwest naar oostzuidoost vanaf de tweede helft van de ochtend en vanmiddag. Bij passage, gesteund door de dagelijkse gang, soms pittige buien met kans op onweer en hagel erbij. Dit voornamelijk over de zuidoostelijke helft bij 300-500 J/Kg SBCAPE/MUCAPE en onvoldoende schering voor organisatie (dus single cells).
Actueel al onweer over de zuidwestelijke kustgebieden.

Skywarn meldsysteem:
Echte extremen worden niet verwacht, dus vnl. aandacht voor schade door blikseminslag en wellicht schade door gladheid na hagel (grote hagel wordt niet verwacht, een gesloten hageldek van minstens 2cm kan natuurlijk wel gemeld worden).

Weerwaarschuwingen:
Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Hagel(-schade) | Onweer/blikseminslag

Media (2)Meldingen (0)Sluiten