20/07/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 891

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 10-06-2024 00:00 - 10-06-2024 23:00
Uitgifte 09-06-2024 23:55

Een actief laag bereikt maandagmorgen de zuidwestkust en trekt oostwaarts om in de avond over de oostgrens ons land te verlaten. Aan de zuidwestkant een pittig windveld waarbij op de middag over het ruime zuidwesten zware windstoten kunnen voorkomen. Verder ruime neerslagzones rond het laag met in de loop van de dag vnl. meer nabij de kern kans op onweer (single cells in een setting met enkele honderden J/Kg CAPE). Ook bij deze buien zijn zware windstoten mogelijk. Modellen komen over de noordelijke helft met een strook met 40-50mm totale neerslag, ID2 18z berekent zelfs nog wat meer en plaatst de strook iets meer noordelijk.

Skywarn meldsysteem:
Over het zuidwesten aandacht voor windstoten die het meldcriterium (90 km/u) halen of overschrijden. Verder schade door blikseminslag of lokale schade/overlast door oplopende neerslagtotalen.

Weerwaarschuwingen:
Het KNMI geeft een Code Geel voor de windstoten: "In de loop van maandagmiddag gaat het in het zuidwesten hard waaien, waarbij er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en in het westen van Noord-Brabant kans is op zware windstoten. Verder trekken er tegelijkertijd enkele stevige buien over, mogelijk met onweer. In de tweede helft van maandagavond nemen wind en buien af."

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag | Wind/storm (-schade)

Media (3)Meldingen (2)Sluiten