19/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 859

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 12-12-2023 10:00 - 12-12-2023 23:00
Uitgifte 12-12-2023 10:30

Een laag momenteel over de Ierse Zee beweegt OZO-waarts en naar verwachting zal de kern in de nacht naar woensdag voor onze westkust liggen. De bijbehorende occlusie trekt vanaf het middaguur maar langzaam van zuidwest naar noordoost.

Na passage van de regenzone bij de occlusie een buiig weertype met vooral over zee genoeg onstabiliteit voor onweer en (korrel-)hagel. In de namiddag en eerste helft van de avond over het zuiden/zuidoosten wellicht ook onstabiel genoeg voor (een bescheiden) onweerkans bij buien overwegend van het single cell type, misschien een enkele multicell.

In de verwachtingen geen extreme (bij-)verschijnselen zodat voor de Skywarn-waarnemers schade door blikseminslag, of overlast door veel neerslag op korte tijd, vooralsnog de enige aandachtspunten zijn.

Onweer/blikseminslag

Media (2)Meldingen (0)Sluiten