23/04/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 815

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 08-05-2023 12:00 - 09-05-2023 22:00
Uitgifte 08-05-2023 11:30

De vore waarin gisteren 7 mei onweersbuien met veel neerslag ontstonden ligt nog steeds over ons land, beweegt maar langzaam in NO-richting en zal naar verwachting rond middernacht maandag op dinsdag ons land verlaten. De vore i.c.m. de dagelijkse gang zal opnieuw buien opleveren - eigenlijk nagenoeg gelijk aan gisteren al ligt het focus nu op het noordoosten en oosten en is de onweerskans kleiner, maar dus wel weer met veel neerslag omdat het bij weinig stroming en schering opnieuw om traagtrekkende single cells zal gaan. Lokaal is 20-40mm neerslag zomaar weer mogelijk.

Morgen neerslag bij eerst een occlusie die van west naar oost trekt, gevolgd door een storing (golf in een koufront). Met name daarbij een ruime neerslag zone van west naar oost over het hele land. Sommige modellen laten daarin over het (uiterste?) oosten zwaardere buien ontstaan waardoor het lokaal weer tot tientallen millimeters neerslag kan komen. Over de hele periode van dit bericht dus in de oostelijke/noordoostelijke provinces zeer lokaal hoge neerslagtotalen omdat ook dinsdag meerdere tientallen millimeters kan vallen.

V.w.b. het Skywarn meldsysteem vooral aandacht voor schade/overlast door blikseminslag en/of hoge neerslagtotalen of het optreden van wolkbreuken.

Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Op het KNMI weerkaartje voor komende nacht 02:00LT hieronder alle 'deelnemers' in beeld, v.r.n.l. (de convergentielijn in) de vore, de occlusie en daar westelijk van het komende koufront met golfvorming erin.

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (4)Meldingen (23)Sluiten