29/03/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 814

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 06-05-2023 13:00 - 07-05-2023 21:00
Uitgifte 06-05-2023 13:15

Zowel vandaag als morgen 7 mei buien in een setting met > 500 J/Kg CAPE en weinig stroming en schering. Voor vandaag ligt het zwaartepunt over de noordelijke provincies, morgen zal dat meer voor het midden en zuiden zijn, als een frontale zone van west naar oost beweegt met er vooruit een convergentielijn. Dat en de dagelijkse gang levert de nodige buien op waarbij de onweerkans ook groter zal zijn met meer CAPE beschikbaar. Extreme toestanden worden niet verwacht al kan door de traagtrekkende buien de totale neerslag lokaal flink oplopen, tot tientallen millimeters over de geldige periode van dit bericht.

Skywarngewijs m.n. aandacht voor schade door blikseminslag en eventuele schade of overlast door totale neerslag en/of het optreden van wolkbreuken.

Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Ter illustratie de totale neerslag tot en met  zondag op maandag als berekend door Harmonie 00z (bron Weerplaza). Weinig belang hechten aan de exacte plaatsen want waar de buien precies zullen vormen is onzeker, maar wel zie je dat soms forse totalen berekend zijn:

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (9)Meldingen (10)Sluiten