19/04/2024 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Vandaag en morgen bijzonder hoge temperaturen

24-07-2019 10:45 | Redactie | m.b.t. 24-07-2019 t/m 25-07-2019

De diverse weermodellen en de door meteorologen opgestelde verwachtingen en besprekingen zijn eenduidig: het gaat bijzonder warm worden over Noord-Frankrijk, de Benelux en het westen van Duitsland, waarbij de recordtemperaturen ooit gemeten op een officieel weerstation zowel vandaag als morgen kunnen worden verbroken. Voor Nederland, België en Duitsland staan de records als volgt:

Tussen een onvangrijk laag op de Atlantische oceaan en een hoog over West-Europa wordt vanuit het zuiden zeer warme en droge lucht aangevoerd, de combinatie met de momentele zonkracht en de inmiddels ontstane hoge nachtelijke minima betekent dat temperaturen tot nabij 40°C mogelijk zijn over de Benelux. Vandaag passeert een vore die vanaf de namiddag wat verkoeling brengt over de westelijke gebieden (aanlandige wind na passage). In de nanacht zal de ZZO stroming over heel NL weer hersteld zijn.

Of je nu wel of niet tot een risicogroep behoort: vermijd zware lichamelijke inspanning (ook i.v.m. met de teruglopende luchtkwaliteit), de volle zon en zorg ervoor genoeg te drinken. Bijgaand de temperaturen per 10:30 op de KNMI-stations, onder ideale condities kunnen die vandaag nog met 7 graden oplopen ...

N.B. Voor extreme hitte verschijnen geen spotteractivatieberichten omdat dit alleen gemeld wordt door de meldcentrale op basis van metingen van officiële weerstations en niet in het meldpakket voor waarnemers is opgenomen.

Hitte en droogte

Sluiten