20/05/2024 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Belangwekkende eerste melding van 2015!

31-01-2015 12:03 | Redactie | m.b.t. 06-01-2015

De eerste melding van dit jaar kwam 6 januari even over zessen 's-ochtends binnen en het was er meteen eentje die aantoont dat ondanks alle moderne techniek je het opmerken van extreem weer vaak niet beter kunt doen dan waarnemers ter plaatse.

Voor deze ochtend waren er geen verwachtingen noch waarschuwingen m.b.t. mist gepubliceerd en op de diverse actueel weeroverzichtkaarten op de bekende sites was niets of amper wat te zien. Een enkel forumbericht maakte (later) gewag van mist zonder dat het om bijzondere omstandigheden zou gaan.

Toch ging het om een extreem te noemen situatie in het havengebied te Vlissingen en om 06:12 in de ochtend kwam de melding van zeer dichte en aanvriezende mist met zicht tot +/- 80 meter binnen! 

Een sprekend voorbeeld hoe een geoefende en gemotiveerde waarnemer in het veld het verschil kan maken als het gaat om het tijdig en goed signaleren van gevaarlijke weersomstandigheden! En waarmee - hahum - de relevantie van het Skywarn-waarnemers netwerk maar weer eens aangetoond is. Met dank en hulde aan de betrokken waarnemer!

Voor details zie de melding.

Mist/slecht zicht

Sluiten