26/02/2021 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

<<<1/1286>>>

Valid: 2021-02-26 00:32:52 - 2021-02-27 24:00:00

Issued: 26-02-2021, forecaster: buscher
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Een golvend (ana)koufront ligt 00UTC boven het zuidoosten en trekt langzaam zuidoostwaarts en het grondfront verlaat al spoedig het land. Overdag breidt een uitloper van een krachtig hoog boven Het Kanaal zich uit tot boven ons land. De stroming is dan noordwestelijk en voert maritiem polaire lucht aan.

Modelbeoordeling:

Voor de nanacht en vroege ochtend zijn de mistsignalen in alle modellen verdwenen. In de Harmonies omdat die modellen in de opklaringsgebieden geen neerslag geven, Hirlam die de lichte neerslag wel geeft, geeft de opklaringen dan weer pas in de ochtend. Vooralsnog houden we toch rekening met enkele mistbanken in het noorden van het land in de opklaringen. In de nacht naar zaterdag geven alle modellen een sterk mistsignaal.

Wind(stoten):

-

Bewolking:

Nabij het front ST, vooral in het zuidoosten. In de loop van de nacht van het noorden uit opklaringen, in het zuidoosten klaart het pas in de ochtend op. Overdag landinwaarts vorming van Cu (wolkenstraatjes). De kustgebieden blijven wolkeloos. Tijdens optrekkende mist is er zaterdagochtend grote kans op ST, in het uiterste noordoosten met aanvankelijk enige gradient ook een kans op ST in de avond.

Zicht:

In frontale neerslag zicht. Bij voldoende opklaringen in de (vroege) ochtend in het noord(west)en mogelijk enkele ondiepe mistbanken. In de nacht naar zaterdag op veel plaatsen mistbanken. Zaterdag overdag lost de mist waarschijnlijk wel overal op, al kan dat hier en daar wel tot tegen de middag duren.

Neerslag:

Af en toe lichte regen nog aan de koude zijde van het grondfront. In de ochtend verlaat de regen het zuidoosten van het land.

Temperatuur:

In de vroege ochtend lokaal een graad of 1-2 in het noorden in opklaringsgebieden, onder de bewolking in het zuidoosten wordt het een graad of 7. Tx rond 10 graden. Vlak aan zee wat lager, in het zuidoosten wat hoger.

<<<1/1286>>>

Lijstweergave