Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn scholingscentrum

Overzicht

Als beschreven in de Visie en Missie stelt Skywarn Nederland ingekomen meldingen direct ter beschikking aan meteo-organisaties en andere direct belanghebbenden, om kans op overlast, schade en persoonlijk leed waar mogelijk te beperken door extreme weerverschijnselen tijdig te signaleren. Ook worden de meldingen doorgezet naar deskundigen voor verdere analyse en studie. Serieuze zaken, het is daarom belangrijk dat meldingen betrouwbaar en correct zijn. En dus is het nodig dat onze waarnemers weten waar ze het over hebben!

In ons scholingscentrum daarom materiaal voor zelfstudie. En zeg nu zelf, of je nu een beginnend, of al meer gevorderd waarnemer bent: het is altijd interessant om meer te weten van de weersverschijnselen en het juist waarnemen, beoordelen en melden ervan.

 • Beeldenbank »
  Een overzicht van het beeldmateriaal dat door weervolgers, stormchasers en weerfotografen ter beschikking is gesteld aan Skywarn Nederland t.b.v trainingsmaterialen en presentaties - waarvoor dank!  .
 • Het Moodle vraag- en antwoordcentrum » [buiten gebruik]
  De Moodle is buiten gebruik. Onderzocht wordt of, en hoe, deze functionaliteit zal worden hersteld.
  Onze Moodle bevat o.m. de vragenlijsten waaruit geput wordt voor de kennistoets t.b.v. certificering tot klasse II waarnemer. Aanbevolen dus als je gecertificeerd waarnemer wilt worden.
  Let op: de Moodle is alleen toegankelijk voor geregistreerde waarnemers - heb je nog geen waarnemersaccount dan dus eerst registreren.
 • Zelfstudiematerialen »
  Deze sectie bevat alles wat nodig is om goed als waarnemer te kunnen functioneren! Controleer ook regelmatig of er aanvullingen of wijzigingen zijn.
 • Weblinks »
  Een ruime selectie van leerzame weblinks voor iedereen die op zoek gaat naar meer kennis binnen het Skywarn-bestek. Opgesplitst in Nederlandstalig en Engels.

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007