Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn nieuws

Periode: / / t/m / /
Reset Toepassen

Berichten 6 t/m 10 van 67:

Safety (altijd) first!

13-03-2019 - YouTube

Denken aan je eigen veiligheid en die van anderen is altijd belangrijk bij het waarnemen van extreem weer. Bij onze oosterburen kregen deze reporters te maken met stormschade ... Merk op dat in deze straat en bij het gebouw er op het moment van inrijden eigenlijk nog niets aan de hand is - waarmee aangetoond is hoe onverwacht je in de problemen kunt komen. Veiligheid is daarom terecht een van de belangrijke onderwerpen binnen Skywarn!

Opnieuw storing in data-aanlevering...

10-03-2019 - Redactie

... en dat helaas op alweer een zeer interessante weerdag. Tot hoos/tornado-vorming kwam het niet (althans voorzover bij Skywarn bekend) maar bij de buien soms zware neerslag en vooral: zware windstoten, zie het bijgaande Weerplaza kaartje. Meldingen op basis van weerstationsgegevens zijn naderhand handmatig toegevoegd, althans voor die stations waarvan de 10-minuten gegevens nog te achterhalen waren.

Verminderde berichtgeving tijdens interessante weersituatie

04-03-2019 - Redactie

Een dynamisch en interessant weerbeeld vandaag bij passage fronten behorend bij een storing die ten noorden van ons land oostwaarts trok, zie ook het spotteractivatiebericht #552 voor 3 en 4 maart. Helaas was er (buiten de invloedsfeer van Skywarn) een hapering in de aanlevering van meetgegevens waardoor er geen meldingen werden gegenereerd tijdens de passage van de actieve buitenlijn in de vroege maandagochtend. Tegen de middag kwam e.e.a. weer op gang, een klein deel van de data m.b.t. de ochtend was nog te achterhalen en zijn meldingen op basis daarvan alsnog handmatig toegevoegd.

Hieronder het Agaduc beeld van de buienlijn rond 06:40lt (bron: KNMI) en het overzicht van maximale windstoten tot 12:00lt (bron: Weerplaza) met meerdere honderdplussers erbij!

De beste wensen voor 2019!

01-01-2019 - Redactie

Skywarn Nederland wenst alle waarnemers, partners, relaties en natuurlijk verder iedereen een gelukkig en goed 2019 toe! En daarbij het inmiddels bijna traditionele: "Eens zien wat de weergoden ons het komende jaar voorschotelen en natuurlijk gaan we weer ons uiterste best doen om de meteo organisaties te helpen om tot goede verwachtingen en actuele informatie bij gevaarlijke weersituaties te komen"!

Servicebericht 2018/5

29-12-2018 - Hans Stans

Belangrijk voor: partners en data-afnemers

Op de valreep van 2018 nog een servicebericht! In verband met migratie  en herconfiguratie zal de server (svc.skywarn.nl) waarop de Skywarn servicedatabase draait, van 30-12-2018 t/m 6-1-2019 soms voor korte tijd niet beschikbaar zijn. Naar verwachting zal het om korte onderbrekingen gaan.

Deze onderbrekingen zullen voor (alleen) die partners en afnemers die automatisch en direct queries uitvoeren op de servicedatabase foutmeldingen opleveren. Voor alle andere functionaliteit zijn er geen gevolgen, zij het dat het kan voorkomen dat nieuwe of gewijzigde meldingen niet worden 'doorgeschreven' naar de service-database. Waar nodig of gewenst zal e.e.a. naderhand worden gecorrigeerd.

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007