Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn nieuws

Periode: / / t/m / /
Reset Toepassen

Berichten 6 t/m 10 van 75:

Vandaag en morgen bijzonder hoge temperaturen

24-07-2019 - Redactie | Open artikel

De diverse weermodellen en de door meteorologen opgestelde verwachtingen en besprekingen zijn eenduidig: het gaat bijzonder warm worden over Noord-Frankrijk, de Benelux en het westen van Duitsland, waarbij de recordtemperaturen ooit gemeten op een officieel weerstation zowel vandaag als morgen kunnen worden verbroken. Lees verder!

Hitte!

23-07-2019 - Redactie | Open artikel

De hitte is "all over the news", we gaan (alweer ...) een bijzondere hitte-situatie in. Veel aandacht gaat uit naar de maximum temperaturen en terecht. Hoe zat ook alweer met het Nationaal Hitteplan, hittebelasting en Skywarn?

1000 Facebook-'likes'

27-06-2019 - Redactie

Afgelopen zondag kwam de duizendste 'vind-ik-leuk' voor de Skywarn Facebook-pagina binnen bij rond 1050 volgers! Nu zijn dat in de Facebook-wereld bescheiden getallen, maar voor een pagina die nooit gepromoot is en niet als best veel andere pagina's vooral berichten vanuit de hele wereld deelt waardoor er elke dag wel spectaculaire dingen te zien zijn, is het een prima stand! Sterker nog: er staan vaak alleen pure tekst-berichten... Dus dank aan alle vind-ik-leukers en volgers, en niet alleen dank maar ook complimenten want het moet wel zo zijn dat het jullie echt inhoudelijk gaat om extreme weersverschijnselen en (het helpen voorkomen van) de gevaren en gevolgen daarbij over ons land en aangrenzende gebieden!

Servicebericht 2019/1

21-06-2019 - Redactie

Komende zondag wordt de Skywarn-site gemigreerd naar de nieuwe server waarbij meteen veel code t.b.v. nieuwe functionaliteit in productie wordt genomen. Van belang voor m.n. waarnemers: met de certificaten weer up-to-date kan na zondag direct weer gebruik worden gemaakt van automatische locatiebepaling bij het melden.

Zie je fouten, 'bugs' of ontbreken er zaken dan dat graag even mailen aan een van de op de home-pagina genoemde mailadressen waarvoor alvast dank!

Meldingen indienen op 4 tot 8 juni

04-06-2019 - Redactie

+++ een potentieel zware onweersituatie wordt verwacht +++

Vandaag en later deze week een aantal onweersituaties die waarschijnlijk de nodig meldenswaardige verschijnselen gaat opleveren. Helaas staat een grote software update van de Skywarn meldcentrale klaar maar is deze nog niet uitgevoerd vanwege uitloop van voorbereidingen. En we zitten nu in het onweerseizoen... da's niet handig.

E.e.a. betekent dat de automatische locatiebepaling nog niet hersteld is (meldcentrale staat nog op oude server zonder SSL) . Automatische plaatsbepaling lukt nu dus niet, maar je kan nog steeds een adres invoeren op de meldformulieren of een locatie op de kaart kiezen (als de desktopweergave weergave van het meldformulier gebruikt wordt).

Als het allemaal niet lukt of je het te omslachtig vindt mail dan je waarneming gewoon naar info@skywarn.nl maar gebruik daarbij dan wel je het bij Skywarn bekende mailadres! Denk daarbij aan de 4 W's:

Wie (duidelijk via het mailadres);
Wat (welk verschijnsel);
Waar (plaats van waarneming);
Wanneer (zo precies mogelijk de tijd van waarneming).
Bij hozen en funnelclouds graag zichtrichting meegeven en of het verschijnsel over water of land plaatsvond.

Veel succes bij het waarnemen maar denk aan de veiligheid! Er is kans op extreme bijverschijnselen en de treksnelheid van de buien is dermate hoog (75-80 km/u) dat ze je kunnen verrassen!

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007