Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn nieuws

Periode: / / t/m / /
Reset Toepassen

Berichten 76 t/m 79 van 79:

Binnengekomen: goede vraag over melding van schade

26-06-2013 - Redactie

Goede vraag binnengekomen per mail: wat is het verschil tussen een melding van schade en meldingsoort "Schademelding Achteraf"? Voor een uitgebreid antwoord zie de FAQ van het meldcentrum en uiteraard de andere toelichtingen over het melden!

Seizoen 2013 eindelijk van start: zijn we er klaar voor?

16-06-2013 - Hans Stans

Voor de geregistreerde spotters en chasers:

eindelijk ziet het er naar uit dat we enkele echte onweersdagen tegemoet kunnen zien in Nederland! En natuurlijk denken we na over wanneer dat zal gebeuren en of de batterijen van de camera(‘s) wel geladen zijn. Maar: hebben we na de winter en het lange wachten erna onze Skywarn-kennis nog in het voorhoofd? Misschien even opfrissen:

Hmm, da’s best wat …  Ik hoop maar dat het bij jullie voor een groot deel nog bekend is! Wij wensen iedereen weer plezier en succes bij het waarnemen van convectief weer. Verlies daarbij de eigen veiligheid en die van anderen niet uit het oog: let’s be careful out there!

!! Een mail met deze tekst is vandaag verzonden naar alle geregistreerde waarnemers. Er kwamen er echter een paar terug - fout mailadres. Willen degenen die de mail niet hebben ontvangen hun nieuwe mailadres doorgeven! Bij voorbaat dank!

Cursus voor Skywarn Spotters bij MetEd

02-11-2011 - Daniël van Os

Op de MetEd site van The University Corporation for Atmospheric Research staat nu ook een Skywarn Spotter cursus:

https://www.meted.ucar.edu/training_course.php?id=23.

Ik heb hem nog niet bekeken, maar heb daar al wel andere modules/examens gedaan en die waren allemaal zeer goed verzorgd. Je moet je wel registreren, maar dat is gratis en dan heb je toegang tot een hele serie interessante cursussen over zeer uiteenlopende onderwerpen over het weer, waaronder veel convectief weer.

Wel daar-is-ie-dan: het Weeralarm nieuwe stijl

22-12-2009 - Hans Stans

Uit het KNMI nieuwsbericht:

"21 december 2009 - Met het nieuwe Weeralarm verbetert de kwaliteit van het Weeralarm evenals de manier waarop het Weeralarm tot stand komt. Dat heeft staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat) vandaag duidelijk gemaakt bij de presentatie van het nieuwe Weeralarm in het gebouw van het KNMI in De Bilt. Het nieuwe Weeralarm gaat het KNMI uitgeven per regio of zelfs per provincie."

Zie het volledige bericht Nieuw Weeralarm waarschuwt doeltreffender voor zeer extreem weer. Op diezelfde pagina een link naar het volledige document "Een vernieuwd Weeralarm - Aanpassing weeralarmcriteria en -systematiek per 1 februari 2010" (PDF).

« Eerste « Vorige | Pagina: 16 van 16 | Volgende » Laatste »

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007