28/06/2022 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2022-06-21 16:54:40 - 2022-06-22 24:00:00

Issued: 21-06-2022, forecaster: berge
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Het zwaartepunt van een zwak hoog boven onze omgeving trekt, mede door thermische effecten, naar de Noordzee. Dit zwakke hoog maakt onderdeel uit van een rug van hoge druk die zich vanuit een krachtig Noord-Atlantisch hoog oost- tot noordoostwaarts uitstrekt. De stroming wordt hierdoor oost tot noordoost en door de continentale aanvoer geleidelijk warmer. Vanavond trekt een kortgolvige trog over het zuidoosten van het land. Een zwakke occlusie boven de noordelijke/centrale Noordzee trekt langzaam zuid(oost)waarts en nadert woensdag de Wadden, waar deze stagneert.

Modelbeoordeling:

Synoptisch zijn de modellen consistent. Op de passerende kortgolvige trog in Zuid-Limburg mogelijk wat regen, die nauwelijks de grond haalt. Komende nacht maakt het noorden kans op ondiepe mistbanken, we noemen de kans hierop. Bij de occlusie komen alle modellen behalve EC met een signaal voor St. Actueel zien we bij de occlusie op de noordelijke/centrale Noordzee een gebied met St, het meest overeenkomend met HA43. HAP1 lijkt deze St iets te overschatten en HA40 lijkt deze iets te onderschatten. EC heeft veel te weinig St. Voor woensdag lijkt HA43 dus realistisch.

Wind(stoten):

Actueel zeewind, die geleidelijk het land over loopt.

Bewolking:

In het noorden van de FIR zien we lokaal nog wat St/Sc rond of net iets onder de 1000 voet. Dit kan de komende periode af en toe voorkomen en wordt niet goed door de modellen opgepikt. Bij de hoogtetrog velden middelbare bewolking. Verder bij de occlusie lage Sc en vooral in het noorden van de FIR ook St bij de occlusie.

Zicht:

Goed zicht. Vannacht in het noorden lokaal ondiepe mistbanken.

Neerslag:

In het zuidoosten bij de hoogtetrog kleine kans op wat lichte regen. Wordt actueel ook af en toe gemeten.Hoi

Temperatuur:

Geen bijzonderheden.

Sluiten