24/06/2021 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2020-05-05 18:44:55 - 2020-05-06 24:00:00

Issued: 05-05-2020, forecaster: debie
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Een hoog met zwaartepunt net ten oosten van Schotland heeft een uitloper naar Nederland. Het zwaartepunt van het hoog trekt zuidoostwaarts en wordt donderdag 12 UTC boven Texel berekend. Met een stroming tussen noord en oost wordt er polaire lucht aangevoerd. Aan de noordoostflank van het hoog trekt woensdag een inactief frontaal systeem zuidoostwaarts. Woensdagavond trekt het warmtefront over het uiterste noordoosten van de FIR.

Modelbeoordeling:

Geen bijzonderheden

Wind(stoten):

In de westelijke kustdistricten eerst nog 6 Bft vandaag in de loop van vanavond neemt de wind af en verdwijnen de seinen..

Bewolking:

Woensdag zit de subsidentie-inversie daarvoor te laag. Woensdagavond en de nacht naar donderdag bij de frontale zone velden SC.

Zicht:

Vannacht in het noordoosten en oosten kans op een enkele mistbanken. In de nacht naar donderdag eveneens kans op een mistbank in het noorden en westen. De huidige modellen berekenen een iets grotere kans t.o.v. van hun voorgangers.

Neerslag:

-

Temperatuur:

Vannacht naar woensdag tot circa -1°C in het noorden en oosten. In de nacht naar donderdag valt de wind vrijwel volledig weg, dus aanzienlijke temperatuurverschillen, lokaal plaatselijk tot -1°C, bij aanvoer vanaf water wordt het niet kouder dan een graad of 7. Overdag Tx iets hoger dan in de uitvoer.

Sluiten