26/10/2021 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2021-10-13 10:32:15 - 2021-10-14 24:00:00

Issued: 13-10-2021, forecaster: diepevee
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Een hoog boven Het Kanaal beweegt zich langzaam richting Frankrijk. Een noordwestelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Een NO-ZW georienteerd warmtefront bereikt vanavond het noordwesten en trekt vervolgens richting het zuidoosten om daar enigszins te blijven slepen t.g.v. het verplaatsende hoog. In de warme sector wordt met een westelijke stroming enigszins vochtige maritiem tropische lucht aangevoerd. Het koufront bereikt in de nacht naar vrijdag het noordwesten van de FIR.

Modelbeoordeling:

Modellen zijn qua synopsis zo goed als consistent. Voor wat betreft de condities geeft Hap2 een goede indicatie.

Wind(stoten):

Dieper in de warme sector zien we de gradient toenemen, betekent morgen in de loop van de dag een 6 langs de kust, mogelijk bij de Wadden tijdelijk een 7Bft, modellen geven hier ook een eenduidig beeld.

Bewolking:

In de noordwestelijke stroming SC en Cu/TCu toppen tot zo'n FL080-100, afnemend. Bij het warmtefront een band met SC/ST en ook in de warme sector lokaal ST.

Zicht:

10+ km in een bui 5-8. Bij het warmtefront een band met verminderde zichten 3-8 km, in motregen mogelijk nog wat minder (zie ook de temps)

Neerslag:

Voor het warmtefront uit lichte (inzaaiings-) buien. Bij het warmtefront lichte regen/motregen, ook in de warme sector af en toe motregen. (coalescentie)

Temperatuur:

In de loop van de avond/nacht oplopende dauwpunten/temperaturen doordat we in de warme sector geraken. Morgen in de warme sector wat zachter dan vandaag met maxima van ongeveer 16 graden.

Sluiten