29/11/2022 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2020-05-04 11:44:09 - 2020-05-05 24:00:00

Issued: 04-05-2020, forecaster: Huiskamp
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Een hoog ten noorden van Schotland heeft een uitloper naar Nederland. Het hoog trekt zuidoostwaarts en ligt woensdag boven de Noordzee. Een frontale zone boven het uiterste zuidoosten trekt zuidwaarts. Een hoogtetrog, boven de Noordzee en Engeland, ongeveer bij 54 N trekt snel oostwaarts.

Modelbeoordeling:

De uitvoer is grootschalig consistent. De beschrijving van bewolking in de grenslaag is actueel (06-10 UTC) het beste in de Harmonie40 uitvoer. De bewolking en neerslag bij de hoogtetrog zijn wat uitgebreider dan in de meeste uitvoer, maar alles lost maandagmiddag op.

Wind(stoten):

Uitschieters boven land lijken in het algemeen te hoog in de div uitvoer. NO 6 Bft bij de zuidwestkust.

Bewolking:

Geen bijzonderheden.

Zicht:

In de rugas in de nacht naar dinsdag kans op wat grondmist of een enkele mistbank. Ontkoppeling van de grenslaag en daardoor de afkoeling is bij weinig wind en bewolking meestal sterker dan in de uitvoer.

Neerslag:

In de frontale zone in vooral de Hap1 uitvoer nog convectieve neerslag. Kan weinig voorstellen, onstabiele laag is niet dikker dan 6000 vt. De neerslag uit de alto bij de hoogtetrog neemt verder in betekenis af en bereikt het land niet.

Temperatuur:

Wat meer dagelijkse gang dan in de uitvoer, vooral in de uitloper van het hoog lagere minima dan in de uitvoer. Tot plaatselijk -2 in het noorden en oosten, op veel plaatsen vorst aan de grond.

Sluiten