19/04/2024 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Meldingen indienen op 4 tot 8 juni

04-06-2019 14:03 | Redactie | m.b.t. 04-06-2019 t/m 08-06-2019

+++ een potentieel zware onweersituatie wordt verwacht +++

Vandaag en later deze week een aantal onweersituaties die waarschijnlijk de nodig meldenswaardige verschijnselen gaat opleveren. Helaas staat een grote software update van de Skywarn meldcentrale klaar maar is deze nog niet uitgevoerd vanwege uitloop van voorbereidingen. En we zitten nu in het onweerseizoen... da's niet handig.

E.e.a. betekent dat de automatische locatiebepaling nog niet hersteld is (meldcentrale staat nog op oude server zonder SSL) . Automatische plaatsbepaling lukt nu dus niet, maar je kan nog steeds een adres invoeren op de meldformulieren of een locatie op de kaart kiezen (als de desktopweergave weergave van het meldformulier gebruikt wordt).

Als het allemaal niet lukt of je het te omslachtig vindt mail dan je waarneming gewoon naar info@skywarn.nl maar gebruik daarbij dan wel je het bij Skywarn bekende mailadres! Denk daarbij aan de 4 W's:

Wie (duidelijk via het mailadres);
Wat (welk verschijnsel);
Waar (plaats van waarneming);
Wanneer (zo precies mogelijk de tijd van waarneming).
Bij hozen en funnelclouds graag zichtrichting meegeven en of het verschijnsel over water of land plaatsvond.

Veel succes bij het waarnemen maar denk aan de veiligheid! Er is kans op extreme bijverschijnselen en de treksnelheid van de buien is dermate hoog (75-80 km/u) dat ze je kunnen verrassen!

Skywarn Aankondigingen / info

Sluiten