30/11/2020 (niet ingelogd)

Spotterberichten

DISCLAIMER: het Skywarn spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch een waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijke extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

<<<6/667>>>

Spotteralert 667 geldig 25-10-2020 00:00 - 25-10-2020 23:30

Uitgifte 24-10-2020 20:30 (LT)

De komende nacht / vroege ochtend passage van west naar oost van een koufront behorend bij een indrukwekkend laag op de oceaan, momenteel ten zuiden van IJsland. Op nadering van het front neemt de zuidwesten wind behoorlijk toe. Op het front zelf opgelijnde convectie met kans op zware windstoten bij de buien (boogsegmenten) al lijkt dit vooral over zee van belang. Sommige modellen berekenen die lijnvormige convectie echter ook wat meer landinwaarts over de kustprovincies. Na passage wordt toenemend onstabiele lucht aangevoerd, bij buien m.n. over zee en direct aan de (westelijke) kustgebieden kans op onweer. Er is voldoende windschering beschikbaar voor organisatie tot multicell-niveau.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat de aandacht uit naar evt. schade door blikseminslag of windstoten en/of windstoten die het meldcriterium (90 km/u) halen.

Het KNMI waarschuwt ("code Geel") voor de windstoten: "Komende nacht komen er in het kustgebied van Noord-Holland en in het westelijk Waddengebied zware windstoten voor van 75-90 km/uur. Zondagochtend neemt de wind weer af."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (1)Meldingen (0)

<<<6/667>>>

Lijstweergave