30/11/2020 (niet ingelogd)

Spotterberichten

DISCLAIMER: het Skywarn spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch een waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijke extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

<<<2/667>>>

Spotteralert 671 geldig 15-11-2020 13:00 - 16-11-2020 12:00

Uitgifte 15-11-2020 13:43 (LT)

Het is druk op de weerkaarten, naar verwachting passeert vanmiddag een wat minder actief koufront van west naar oost, waarop een volgend en actiever koufront behorend bij een storing momenteel over Ierland inloopt. Deze fronten worden later vanavond en in de nacht naar maandag gevolgd door een tweetal verstoringen (van oorsprong occlusies) in een setting die op en na doorkomst van het tweede koufront goed is voor tamelijk actieve buien met kans op onweer en (korrel-)hagel over m.n. de zuidwestelijke en westelijke provincies en erna ook over noord-NL. Er zijn enkele honderden J/Kg CAPE beschikbaar bij voldoende windschering voor goed georganiseerde multicells.
Bijzonder aandacht verdient de passage (ex-)occlusies, waarbij later vanavond en de komende nacht over de zuidwestelijke en westelijke kusten zware windstoten worden verwacht. Morgenochtend neemt zowel de wind als de buienactiviteit af.

V.w.b. de Skywarn-meldingen vooral aandacht voor de windstoten die het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen (mogelijk zelfs ruim volgens sommige berekeningen). Daarnaast natuurlijk weer kans op de schade door blikseminslag.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "Vanavond laat en in de nacht naar maandag zijn er met name in de zuidwestelijke kustprovincies kortdurend zware windstoten mogelijk van 90-100 km/u. De wind komt uit een richting tussen zuidwest en west."

Media (1)Meldingen (2)

<<<2/667>>>

Lijstweergave