Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 18-10-2019 11:00 - 19-10-2019 03:00

Uitgegeven 18-10-2019 11:22 (LT)
Spotteractivatiebericht #605 voor 18/19-10-2019

Actueel en vanmiddag de nodige buienactiviteit bij occlusiepassage(s) gevolgd door een trogpassage onder regie van een laag dat ten noorden van ons land over de Noordzee noordoostwaarts beweegt. De buien kunnen organiseren tot multicellen (bij de berekende windschering is vorming van een enkele low-topped supercell mogelijk) en intens zijn met kans op veel neerslag op korte tijd, onweer, hagel en windstoten. In de loop van de middag neemt de activiteit langzaam af maar over de westelijke kustgebieden houden de buien aan (o.i.v. kustconvergentie).

Skywarngewijs aandacht voor schade door blikseminslag, wateroverlast en windstoten die aan de kust, maar mogelijk ook meer landinwaarts, het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel") voor onweer en windstoten: "In de loop van de ochtend bereikt een gebied met actieve buien het zuidwesten. Dit gebied trekt noordoostwaarts en verlaat het land rond halverwege de middag. Bij (onweers)buien zijn hagel en windstoten van 60-70 km/uur, langs de kust rond 80 km/uur, mogelijk. Ook de rest van de middag komen er in de kustgebieden zware windstoten rond 80 km/uur voor."

Media/links (1)Meldingen (1)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007