Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 22-09-2019 11:58 - 22-09-2019 22:00

Uitgegeven 22-09-2019 11:58 (LT)
Spotteractivatiebericht #596 voor vandaag 22-9-2019

Aan het mooie weer van de laatste dagen komt vanavond een einde als een koufront in de namiddag ZW-NL bereikt en vanavond in noordoostelijke richting verder trekt. Er is voor het front uit al een kleine kans op een enkele bui maar veel lijkt dat niet voor te stellen. Op het front buien met kans op onweer, veel neerslag op korte tijd (hoge PW waarde = veel voor neerslag beschikbaar water) en windstoten. Omdat de intensiteit van de buien vanavond afneemt kan het zijn dat buien van betekenis alleen voorkomen over Zeeland en het (uiterste) zuiden, bij onze zuiderburen dus de meeste kans. De berekende windschering is niet voldoende voor verregaande organisatie.

V.w.b. Skywarn-meldingen: bij onweer natuurlijk schade door blikseminslag, overlast voor zware neerslag en schade door windstoten. De kracht van de windstoten zal naar verwachting het meldcriterium (90 km/u) niet halen maar met de bomen in het blad blijft schade aandachtspunt.
Media/links (3)Meldingen (1)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007