Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 28-07-2019 12:00 - 28-07-2019 23:00

Uitgegeven 28-07-2019 12:48 (LT)
De convergentielijn in de vore die ook de vorige twee dagen onderwerp was v.w.b. buienactiviteit beweegt maar langzaam noordwaarts. Momenteel ligt de lijn NW-ZO georienteerd over het midden van het land, dat zal naar verwachting komende nacht over het uiterste noordoosten zijn. Noordelijk ervan nog steeds warm en zonnig weer.
I.v.m. de dagelijkse temperatuurstijging over de noordelijke helft vanmiddag en vroege avond opnieuw vorming van enkele onweersbuien op in en juist zuidelijk van de vore en dat zullen opnieuw onweersbuien van het type als gisteren zijn, in een setting met amper schering, ruime hoeveelheid (>30mm) voor neerslag beschikbaar water en weinig stroming (dus lage treksnelheid). Modellen berekenen overigens slechts een beperkt aantal buien maar dat is dan weer nowcasten. Ook over het midden/zuiden buienvorming maar daar is de onweerkans veel kleiner, hooguit dat een enkele donderslag te horen zal zijn.

Skywarngewijs voor de noordelijke helft, later de noordoostelijke provincies, aandacht voor schade door blikseminslag, wolkbreuken en/of wateroverlast. Van windstoten bij de buien wordt niet verwacht dat het Skywarn meldcriterum (90 /km/u) gehaald kan worden.
Media/links (7)Meldingen (6)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007