Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 28-05-2019 00:00 - 28-05-2019 20:00

Uitgegeven 28-05-2019 00:00 (LT)
Een laag actueel over midden Engeland trekt ZO waarts. De kern passeert vannacht en morgen voormiddag over het zuiden van ons land. Vervolgens passeert een hoogtetrog gevuld met koude lucht oostwaarts. De buienactiviteit neemt vannacht toe over de zuidelijk helft met bescheiden onweerkansen (fijnmazige modellen Arome en Arpege laten de activiteit bij het laag wat meer noordelijk komen maar staan daarin alleen). Morgen betekenen dagelijkse gang i.c.m. teruglopende temperatuur op het 500hPa vlak meer onstabiliteit bij de trogpassage, voor vnl. zuid-NL onweersbuien waarbij de 'bulk' shear voldoende is voor organisatie (multicellen mogelijk). Tijdens de periode is de bovenstroming zwak en dus de treksnelheid van buien vrij laag.

Voor de Skywarn-waarnemers zal het vnl. gaan om (schade door) blikseminslag of een enkel geval van wateroverlast. Bij passage van de kern wordt enige aanwijzing voor een enkele waterhoos (zuidwesten) of spout over land berekend maar die kansen zijn erg bescheiden te noemen.
Media/links (7)Meldingen (2)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007