Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 20-05-2019 10:00 - 20-05-2019 22:00

Uitgegeven 20-05-2019 10:26 (LT)
Spotteractivatiebericht #566 voor 20-5-2019

Met een eerst noordelijke, later meer noordwestelijke stroming wordt koelere, vochtige lucht van over zee aangevoerd. Landinwaarts kan bij voldoende temperatuurstijging de zaak destabiliseren - de vraag is echter tot hoever landinwaarts de invloed van zee zal gelden. Mogelijk vanmiddag in het (uiterste) oosten en noordoosten onweersbuien - als het lukt zijn dat meteen weer pittige exemplaren met hagel en door de lage treksnelheid lokaal veel neerslag, in een setting met ruime onstabiliteit maar amper schering. De meeste modellen projecteren de buien bij de oosterburen, enkele fijnmazige modellen (Arome, Arpege) laten echter ook buien zien nog net over de Nederlandse gebieden als genoemd.

Skywarngewijs dus aandacht voor (schade door) blikseminslag, wateroverlast en mogelijk grote hagel. E.e.a. als we ook gisteren zagen waarvoor meldingen van wolkbreuken en hagel >2cm binnenkwamen, met dank aan de betrokken waarnemers.
Media/links (3)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007