Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 04-05-2019 10:00 - 05-05-2019 20:00

Uitgegeven 04-05-2019 10:24 (LT)
In een noordwestelijke stroming wordt onstabiele en koude lucht aangevoerd met enkele trogpassages waarbij op hoogte (500hPa) de temperaturen behoorlijk afnemen tot soms ruim onder -30°C. Dat betekent buien met vooral landinwaarts en overdag (maar niet alleen daar en dan!) kans op onweer en (korrel-)hagel. Morgen in de loop van de middag neemt de buienactiviteit af - na 14:00lt zitten er nog amper buien in de berekeningen.

Extreme bijverschijnselen worden tot zover niet verwacht zodat voor onze waarnemers (schade door) bliksemslag het enige meldenswaardige aandachtspunt is. Er zijn wat bescheiden aanwijzingen voor een enkele waterhoos over zee maar de doorstaande wind is dermate krachtig dat de kansen wel erg klein zijn.
Media/links (3)Meldingen (2)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007