Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 07-04-2019 10:00 - 08-04-2019 23:00

Uitgegeven 07-04-2019 10:07 (LT)
Een lagedrukuitloper (vore) ligt vanuit Duitsland over Belgiƫ, op de as van deze vore een convergentielijn die samen met de dagelijkse gang vandaag en morgen het focus voor buien is. De meeste buien met erbij een onweerkans zijn voor onze zuiderburen maar omdat de convergentie langzaam iets verder noordelijk komt te liggen stijgt later op de middag de kans op enkele (onweers-)buien over het zuidwesten. Op de avond nadering van lagedruk op hoogte vanuit het noordwesten; of dat aanleiding voor verdere buienvorming over het zuidwesten is de vraag, de kans wordt genoemd in de KNMI Guidance maar we zien het niet breed in de geraadpleegde berekeningen terug.
Morgen min of meer een herhaling van zetten met de kanttekening dat de convergentie dichterbij ons land ligt en buien wat meer het zuiden kunnen bereiken.

V.w.b. Skywarn geldt dat het zal gaan om single-cell type buien waarbij verdere extreme verschijnselen niet verwacht worden zodat vooralsnog de kans op (schade door) blikseminslag enig aandachtspunt is.
Media/links (17)Meldingen (19)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007