Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 06-03-2019 21:00 - 07-03-2019 23:30

Uitgegeven 06-03-2019 20:48 Update: 07-03-2019 10:10 (LT)
Na middernacht krijgen we te maken met de passage van een golvend koufront behorend bij een laag momenteel bij het noorden van de UK dat langzaam oostwaarts beweegt. Ten zuiden van de golf eerst kans op zware windstoten over het zuidoosten, later zware windstoten over de kustgebieden bij passage van de occlusie bij het laag dat zich dan ten noorden van NL bevindt.

Skywarngewijs aandacht voor de windstoten, in de ochtend over het zuidoosten is het de vraag of de windstoten het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen, op de middag en avond is dat over de kustgebieden meer waarschijnlijk.

Het KNMI waarschuwt ("code geel"): "Morgenochtend is er in het zuidoosten en oosten van het land een kans op zware windstoten van rond 75 km/uur uit een zuidwestelijke richting. Morgen in de loop van de middag en in de avond kunnen er in de kustprovincies zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur uit een zuidwestelijke richting."

UPDATE 7/3 10:10 - Inmiddels geldt de KNMI waarschuwing voor zware windstoten alleen nog voor de namiddag en avond over de westelijke en noordelijke kustprovincies. Sommige berekeningen komen met bescheiden onweerkansen bij buien vanmiddag.
Media/links (9)Meldingen (23)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007