Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 01-02-2019 00:00

Uitgegeven 31-01-2019 23:39 (LT)
Een occlusie te typeren als een warmtefront bereikt komende nacht het zuiden en trekt vervolgens noordwaarts over ons land waarbij het naar verwachting aan het einde van de dag stagneert. Eraan verbonden een neerslagzone in de vorm van sneeuw die langzaam in intensiteit afneemt.

Zware sneeuwval wordt niet verwacht (Skywarn meldcriterium zicht van 200 meter of minder) maar de nodige aandacht moet gaan naar de in de KNMI Guidance genoemde kans op onderkoelde (mot-)regen - ijzel - aan de achterzijde van de neerslagzone. Aan onze waarnemers de oproep dit bij waarneming direct te melden, ijzel levert het nodige gevaar op voor het wegverkeer en is voor de meteorologen in de weerkamers bijzonder moeilijk vooraf te duiden!

Het KNMI waarschuwt ("code geel") actueel en voor morgen voor gladheid: "Er is overal kans op gladheid door sneeuwresten en ook door bevriezing van natte weggedeelten. Bovendien valt er vannacht in de zuidelijke helft en morgenochtend in de noordelijke helft enige tijd sneeuw."

Media/links (3)Meldingen (1)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007