Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 17-01-2019 00:00

Uitgegeven 17-01-2019 10:24 (LT)
Een wat onstuimig dagje vandaag met bovendien een wat meer winters karakter. Actueel trekt een occlusie met er juist vooruit een trog op hoogte van west naar oost over NL. Op en na occlusiepassage buien met een toenemende kans op winterse neerslag. Door aanvoer van koudere lucht op hoogte neemt in de loop van de dag de onstabiliteit en daarmee de kans op onweer bij de zwaarste buien toe. Naar verwachting neemt de buienactiviteit vanaf de namiddag af.

V.w.b. het Skywarn-bestek is de kans op (schade door) blikseminslag het enige aandachtspunt. Verder is voor vanavond en komende nacht vermeldenswaard de kans op gladheid bij tot rond of onder het vriespunt dalende temperaturen voor de oostelijke helft, door (eerst) nog een enkele winterse bui en (later) door opvriezing.

Het KNMI waarschuwt voor gladheid ("code geel"): "Vanaf donderdagavond is er landinwaarts kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of winterse buien."
Media/links (1)Meldingen (4)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007