Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 08-01-2019 00:00

Uitgegeven 07-01-2019 12:57 (LT)
Een wat venijnig laag bevindt zich momenteel ten noorden van Schotland en trekt zuidoostwaarts naar Denemarken dat naar verwachting morgen rond het middaguur bereikt zal worden. De westelijke en noordelijke kustprovincies krijgen te maken met het windveld westelijk en zuidwestelijk van het het laag, direct aan de kust mogelijk kracht 9Bft en kans op zware windstoten. Een tweede focus betreft het koufront dat komende nacht van noordwest naar zuidoost NL passeert, ook daarbij zware windstoten bij voldoende buienactiviteit (geen eenduidig beeld in de berekeningen).

Voor Skywarn-waarnemers zijn aandachtspunten de windstoten die over de genoemde gebieden het meldcriterium (90 km/u) kunnen overschrijden en/of eventuele windschade.

Het KNMI waarschuwt ("code geel"): "In de loop van komende nacht worden er in de kustprovincies en later ook landinwaarts in de noordelijke helft, zware windstoten uit een noordwestelijke richting verwacht van 80-90 km/uur, in het noordelijk kustgebied van 90-100 km/uur. Morgenavond nemen de windstoten in kracht af."
Media/links (12)Meldingen (41)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007