Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 21-12-2018 00:00 - 22-12-2018 00:00

Uitgegeven 21-12-2018 11:30 (LT)
Onstuimig weer vandaag. Een randstoring behorend bij lagedruk verder westelijk op de oceaan trekt juist noordelijk van NL oostwaarts. Dat betekent actueel en op de middag veel wind met vooral over de westelijke kustgebieden zware windstoten.
De komende nacht over de zuidelijke helft opleving van de buienactiviteit bij passage van een volgende storing (een zgn. CAD), bij de buien korrelhagel en een bescheiden onweerkans.

Aandachtspunten m.b.t. Skywarn-meldingen: windschade en over het (uiterste) westen windstoten die het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen. Mocht het in de nacht inderdaad tot onweersbuien komen dan kans op schade door blikseminslag.

Het KNMI waarschuwt ("code geel") actueel voor zware windstoten: "In de westelijke kustprovincies en in Zuid-Limburg komen tot halverwege de middag soms zware windstoten voor tot 80 km/uur."
Media/links (1)Meldingen (5)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007