Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 10-12-2018 00:00

Uitgegeven 10-12-2018 10:32 (LT)
Ook vandaag nog een onstuimige dag over de hele noordoostelijke helft met nog voldoende kou op hoogte voor buienvorming met kans op (korrel-)hagel. Vanmiddag passeert een trog over het noorden van Duitsland met impact voor het (uiterste?) noorden/noordoosten. Daar tot de avond kans op onweer en zware windstoten bij de buien m.n. als de koudste lucht op 5km hoogte die regio kan bereiken (berekend worden 500hPa temperaturen van -34 tot -36°C).

Voor de Skywarn waarnemers: de windstoten kunnen aan de noordelijke kusten en over de Wadden het meldcriterium (90 km/u) halen/overschrijden. Bij onweer kans op schade door blikseminslag.

Het KNMI waarschuwt ("code geel") geldig tot 18:00: "In het noordelijk kustgebied kunnen vooral tijdens buien zware windstoten voorkomen tot circa 90 km/uur uit een noordwestelijke richting. Vanavond nemen de windstoten af.""
Media/links (1)Meldingen (0)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007