Nieuwe melding Registreren Login vergeten? Log in

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 10-08-2018 00:00 - 11-08-2018 00:00

Uitgegeven 10-08-2018 11:51 (LT)
Bespreking: Vanavond trogpassage vnl. van invloed op het noordwesten. De bovenluchttemperaturen nemen (verder) af en dat levert i.c.m. het warme zeewater en enige kustconvergentie vanavond en komende nacht de nodige onweersbuien op aan de westelijke kusten met de nadruk dus op het noordwesten. Er is voldoende windschering voor organisatie tot multicells. Buien dringen landinwaarts op maar nemen daarbij in kracht af.
De omstandigheden lijken gunstig voor waterhozen, storende factor is echter de doorstaande wind (en -schering), voor het merendeel van de periode soms ruim >4Bft.

Aandachtspunten Skywarn-waarnemers: Naast (schade door) blikseminslag is over het over noordwesten bij buien kans op zware windstoten die het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen. Ondanks de doorstaande wind toch een eventuele waterhoos noemen, misschien m.b.t. de Wadden en IJsselmeer.

Waarschuwingen: Het KNMI geeft een Code Geel voor de actuele onweersbuien over alle kustprovincies, Wadden en IJsselmeer: "In het westen en noorden komen enkele onweersbuien voor, soms met (zware) windstoten." Ook voor vanavond/nacht een Code Geel: "Enkele onweersbuien met (zware) windstoten 60-80 km/uur."
Media/links (9)Meldingen (9)Sluiten

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007