01/02/2023 (niet ingelogd)

Spotterbericht 792

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig31-12-2022 13:00 - 01-01-2023 06:00
Uitgifte31-12-2022 11:55

Het laatste bericht voor 2022! Op de middag van oudjaarsdag toename van de wind over de westelijke helft op en na passage van een warmtefront, eigenlijk een golf in het (polaire) koufront. Voor het noordwesten - m.n. Noord-Holland en Wadden - later op de avond en in de nacht naar zondag verdere windtoename met kans op zware windstoten als een lagedrukkern over het midden van Engeland noordoostwaarts trekt.

V.w.b. Skywarn: Windstoten die het meldcriterium (90 km/u) overschrijden en/of daardoor veroorzaakte schade melden!

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de windstoten (na een eerdere Code Geel voor windstoten in de ochtend): "In de loop van de middag en in de avond is er in het noordwesten opnieuw kans op zware windstoten van ongeveer 85 km/uur uit het zuidwesten."

Voor de vuurwerkliefhebbers geldt extra oppassen v.w.b. de veiligheid met rond middernacht ook landinwaarts windstoten tot of net over 60 km/u. Koud zal het niet zijn met temperaturen rond 15°C over grote delen van ons land. Skywarn Nederland wenst iedereen een fijne en veilige jaarwissel!

Media (2)Meldingen (10)Sluiten