29/11/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 789

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig23-11-2022 10:00 - 24-11-2022 10:00
Uitgifte23-11-2022 09:45

Over het (relatief warme) zeewater is het voldoende instabiel (modellen berekenen enkele honderden J/Kg CAPE) voor buivorming. Gesteund door kustconvergentie en nadering van een hoogtetrog die in de nacht naar donderdag over de westelijke helft van zuidwest naar noordoost passeert soms pittige (onweers-)buien voor de kustgebieden, eerst over het zuidwesten, wat later over de westelijke en noordwestelijke kusten. De buien trekken in de loop van de nacht ook meer landinwaarts maar nemen daarbij snel af. 

V.w.b. de Skywarn meldingen: eigenlijk alleen kans op schade door blikseminslag. Bij de zwaarste buien (vnl. over het zuidwesten) kans op veel neerslag op korte tijd en windstoten, maar van beiden wordt niet verwacht dat de meldcriteria gehaald zullen worden.

Er staan op moment van uitgite van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (0)Sluiten