29/11/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 787

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig01-11-2022 00:00 - 02-11-2022 12:00
Uitgifte31-10-2022 23:40

Een randstoring bij lage druk tussen de UK en IJsland trekt vannacht over Engeland in noordelijke richting. Morgenvroeg hebben de westelijke kustgebieden te maken met het windveld met kans op doorstaande wind tot 9Bft en windstoten tot rond 90 km/u. Dinsdagavond buien vnl. over zee en de westelijke kustgebieden met mogelijk lijnvormige organisatie, met over zee en direct aan de kust kans op onweer en zware, mogelijk zeer zware, windstoten. Wind blijft een thema bij trogpassage op woensdag, met bij buien over het noordwesten en Wadden opnieuw kans op zware windstoten.

V.w.b. de Skywarn-meldingen zijn vooral de windstoten op de genoemde momenten en gebieden aandachtspunt, windstoten kunnen het meldcriterium halen en overschrijden tot ruim 100 km/u. Bij de buien op dinsdagavond kans op onweer vooral aan de westelijke kustgebieden, meer landinwaarts nemen de buien snel af.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de windstoten: "Morgenochtend in de kustprovincies zware windstoten, morgenavond in het westen bij buien opnieuw".

Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (1)Meldingen (27)Sluiten