29/11/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 785

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig20-10-2022 20:25 - 21-10-2022 20:00
Uitgifte20-10-2022 20:05

Ook morgen, vrijdag 21 oktober, blijven we te maken hebben met, in een zuidelijke stroming aangevoerde, relatief warme en onstabiele luchtmassa. Trigger voor buien zijn passages van een tweetal hoogtetroggen, de eerste in de nacht naar vrijdag en de tweede op vrijdagmiddag. Bij de buien kans op onweer en intense neerslag. Komende nacht ruim 500 J/Kg MUCAPE met diepe windschering misschien net voldoende voor multicell-organisatie. Morgenmiddag wat meer verspreide buien bij, gesteund door de dagelijkse gang, tot 1000 J/Kg MUCAPE en matige windschering - dus vorming van single cells. Buien trekken van zuid naar noord met vooral tijdens de nacht kans op veel neerslag in korte tijd.

V.w.b. de Skywarn-meldingen geldt dat er opnieuw geen extremen verwacht worden zodat schade door blikseminslag vooralsnog enig aandachtspunt is.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag

Media (2)Meldingen (1)Sluiten