29/11/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 783

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig30-09-2022 20:00 - 01-10-2022 23:00
Uitgifte30-09-2022 19:45

Vannacht passage van een occlusiefront behorend bij een laag zuidoostelijk van IJsland. Het is een actief gebeuren met m.n. aan de westelijke/noordwestelijke kusten kans op veel wind en pittige buien met onweer en zware windstoten. Op zaterdag een tweetal trogpassages met op de dagelijkse gang genoeg onstabiliteit voor kans op onweer en hagel bij de buien - de zwaarste exemplaren naar verwachting overdag over de noordelijke helft.

V.w.b. het Skywarn meldsysteem vooral aandacht voor de zware windstoten over de genoemde kustgebieden die het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen en overschrijden.

Morgen kans op schade door blikseminslag en zware neerslag met hagel bij de meest intense buien. Het KNMI waarschuwt (Code Geel) over de westelijke provincies: "vanaf het einde van vanavond zijn er langs de kust zware windstoten mogelijk van 80-90 km/u. De wind komt eerst uit zuidwest, later uit west. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden."

Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (2)Meldingen (13)Sluiten