28/09/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 776

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig07-09-2022 23:00 - 08-09-2022 20:00
Uitgifte07-09-2022 23:04

Vanaf de nanacht tot op morgenmiddag trekt een buienzone verbonden aan een occlusiepassage van zuidwest naar noordoost over ons land. Bij de buien kans op onweer en veel neerslag. De zwaarste exemplaren voor het oosten en noordoosten waar voor de occlusie uit de temperatuur nog kan oplopen en een naderende trog verdere activatie oplevert.

Het gaat voor het noordoosten voor de occlusie uit om een setting met tot 1000J/Kg MUCAPE en voldoende windschering voor multicells. Na passage nauwelijks nog schering dus dan single cells. Buien trekken traag noordoostwaarts bij een PW-waarde van 30 tot 35mm. Dat kan lokaal veel neerslag opleveren, Harmonie en ID2 komen bv met 20-50 mm over het (uiterste) noorden en Wadden.

V.w.b. de Skywarn meldingen geldt aandacht (alweer) schade door blikseminslag, schade of overlast door lokaal fors oplopende totale neerslag en het optreden van wolkbreuken.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) over de oostelijke en noordoostelijke provincies: "Donderdagochtend komen vooral in het oosten en noordoosten buien voor met onweer en lokaal veel neerslag, 30 mm/u."

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (6)Meldingen (7)Sluiten