28/09/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 771

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig25-08-2022 23:30 - 26-08-2022 18:00
Uitgifte25-08-2022 23:34

Een koufront passeert morgen van west naar oost over ons land. De warme lucht is echter dan al verdreven na passage van een vore welke actueel over de NL/Dld grensgebieden ligt en waarachter de wind naar noordwest is gedraaid en koelere lucht aanvoert. We zien aldus alweer een weerwissel met weinig onweersactiviteit tegemoet. Het koufront zelf is weinig actief, er vooruit is de onstabiliteit beperkt tot rond 500 J/Kg MUCAPE over het uiterste oosten, en de geraadpleegde modellen laten de meer intense buien bij de oosterburen ontstaan.

Toch morgenvroeg tot op de middag opletten op buien die voor het koufront kunnen ontstaan, de onweerskans is weliswaar bescheiden maar er is veel voor neerslag water beschikbaar (PW-waarde tot 40mm) dus kan een bui neerslaggewijs flink uithalen. De meeste kans op onweer is voor de oostelijke helft.

V.w.b. de Skywarn meldingen: kans op schade door blikseminslag, schade/overlast door veel neerslag en optreden van veel neerslag op korte tijd (let op de criteria voor het melden van zware neerslag/wolkbreuk).

Er staan momenteel geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (2)Meldingen (0)Sluiten