28/06/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 759

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig08-06-2022 10:00 - 09-06-2022 19:00
Uitgifte08-06-2022 09:55

Vandaag passage van een occlusie met de eraan verbonden neerslagzone van zuidwest naar noordoost. De occlusie wordt gevolgd door een trog die voor de zuidoostelijke helft nog buien oplevert met voor het uiterste zuidoosten een bescheiden onweerkans. Beperkende factor is de geringe onstabiliteit. Mocht een zwaardere bui ontstaan is veel neerslag op korte tijd mogelijk (PW 25 tot 35mm) wat wellicht lokaal tot overlast kan leiden gezien alle neerslag deze en vorige dagen.

Voor morgen trogpassage van west naar oost, waarbij de onstabiliteit over de oostelijke helft voldoende is voor onweer (sommige modellen beperken de onweerkans tot de NL/Dld grensgebieden). Voor beide dagen geldt een setting met geringe 0-6km windschering zodat het zal gaan om single cells.

V.w.b. het Skywarn meldsysteem vooralsnog alleen kans op schade door blikseminslag en als gezegd mogelijke schade of overlast door veel neerslag.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (1)Meldingen (4)Sluiten