21/01/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 738

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig06-01-2022 21:00 - 07-01-2022 23:55
Uitgifte06-01-2022 21:39

Op de weerkaarten occlusiepassage van west naar oost de komende nacht, morgen middag en -avond gevolgd door een tweetal troggen. Bij de occlusie vannacht over de oostelijke helft kans op winterse neerslag (naar verwachting overwegend natte sneeuw).
Morgen leeft de buienactiviteit op bij de trogpassages, er is bij de pittigste exemplaren kans op onweer en (korrel-)hagel. Later over de oostelijke helft ook weer kans op (natte) sneeuw erbij - lokaal wellicht 'thundersnow' :-) V.w.b. (organisatie van) de buien zijn de geringe onstabiliteit (max. 400-500 J/Kg MLCAPE, landinwaarts nog wat minder) en dat berekende windschering en de onstabiliteit meest niet goed overlappen, beperkende factoren.

V.w.b. de Skywarn-meldingen lijkt alleen relevant schade veroorzaakt door gladheid of blikseminslag. Overige extremen worden niet verwacht.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor gladheid: "Vrijdagavond, zaterdagnacht en in het begin van zaterdagochtend kan het in de oostelijke helft van het land plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeeltes en heel lokaal een winterse bui."

Tags: Onweer/blikseminslag | Winterse neerslag/gladheid

Media (1)Meldingen (1)Sluiten