21/01/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 737

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig04-01-2022 23:45 - 05-01-2022 15:00
Uitgifte04-01-2022 23:45

Vooruit frontpassage (occusie bij een laag met de kern nabij het zuiden van Scandinaviƫ) van noord naar zuid woensdag de nodige, soms pittige, buien met daarbij hagel- en onweerkans. Over de noordwestelijke kustgebieden, Wadden en IJsselmeer in de nanacht en ochtend bij het naderen van het front kans op zware windstoten.

Skywarngewijs geldt m.n. het melden van windstoten die over de genoemde gebieden het meldcriterium (90 km/u) halen. Verder evt. schade door blikseminslag.

Het KNMI waarschuwt ("code Geel") voor de windstoten: "Later in de nacht en komende ochtend zijn er in het noordwesten zware windstoten mogelijk van ca. 75 km/uur, in het IJsselmeergebied en het westelijke deel van het Waddengebied 80-85, mogelijk 90 km/uur."

Verder nog voor de weerkaartlezers en -volgers: kijk even naar de ontwikkeling van een laag waarvan de kern naar verwachting morgen westelijk van IJsland komt te liggen. Diept uit tot ruim onder 940hPa - een indrukwekkende stormdepressie!

Tags: Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade)

Media (3)Meldingen (5)Sluiten