27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 731

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig04-11-2021 00:00 - 04-11-2021 20:00
Uitgifte04-11-2021 00:21

Met een voornamelijk noordwestelijke tot noordelijke stroming wordt koude lucht over het relatief warme zeewater aangevoerd. Dit betekent in de nacht naar donderdag en op donderdag tot op de vroege avond vorming van buien die vooral over zee trekken maar ook over de westelijke kustgebieden en (vooral) het zuidwesten kunnen bewegen. Bij de buien kans op onweer, (soms veel) korrelhagel en wellicht - net als op woensdag - vorming van enkele waterhozen.

V.w.b. de Skywarnmeldingen geldt aandacht voor kans op schade door blikseminslag, vorming van een hageldek (meldcriterium 2cm dikte) en natuurlijk weer letten op een waterhoos - dit alles natuurlijk vooral voor de waarnemers aan de kusten. In het binnenland in de nacht en ochtend dichte, soms zeer dichte, mist waarvoor het meldcriterium zicht tot max. 100 meter is.

Het KNM waarschuwt (Code Geel) voor de mist: "Met uitzondering van Zeeland en het Waddengebied komt plaatselijk dichte mist voor. Het zicht is lokaal minder dan 200 meter."

Tags: Hagel(-schade) | Mist/slecht zicht | Onweer/blikseminslag | Tornado/hoosverschijnsel(en)

Media (2)Meldingen (34)Sluiten