27/11/2021 (niet ingelogd)

Spotterbericht 730

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig31-10-2021 11:44 - 01-11-2021 08:00
Uitgifte31-10-2021 11:44

Een storing aan de oostkant (op het koufront) van een laag met de kern over Ierland trekt momenteel over Engeland noordnoordoostwaarts. Het koufront bereikt in de namiddag onze westelijke kusten en trekt vervolgens oostwaarts om naar verwachting al voor 22:00 ons land alweer te verlaten. De frontpassage ziet er actief uit met windstoten, veel neerslag op korte tijd (smalle intense neerslagband) en een bescheiden onweerkans, de remmende factor is de zeer bescheiden onstabiliteit met over land minder dan 200 J/Kg MLCAPE. De 0-6km windschering is ruim maar zal niet volledig kunnen worden aangesproken.
Eerdere berekeningen kwamen met vorming van boogsegmenten op het koufront, dat zit er nu wat minder in, maar nowcast blijft hierbij geboden. Als het komt tot uitgesproken boogsegmenten kan een enkele hoos niet worden uitgesloten.
In de nacht naar maandag nog enkele buien langs de westkusten, daarbij vooral voor de noordwestelijke kustgebieden nog kans op zware windstoten.

V.w.b. de Skywarn-meldingen zijn de aandachtspunten schade en overlast door intense neerslag en windstoten, in mindere mate door blikseminslag. Van de windstoten is de vraag of het meldcriterium (90 km/u) gehaald kan worden.

Er staan op moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tags: Onweer/blikseminslag | Tornado/hoosverschijnsel(en) | Wateroverlast/(zware) neerslag | Wind/storm (-schade)

Media (3)Meldingen (5)Sluiten