18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 728

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig06-10-2021 08:00 - 06-10-2021 18:00
Uitgifte06-10-2021 08:33

Met de kern van in het vorige bericht besproken laag actueel nabij het uiterste noordwesten is er de komende uren kans op een enkele waterhoos (of zelfs landspout?) voor de noordelijke kustgebieden, Wadden en IJsselmeer. De kans houdt aan tot zo'n beetje rond het middaguur.
Verder vandaag de nodige buien waarbij zuidelijk van het laag ruime diepe windschering beschikbaar is bij enkele honderden J/Kg CAPE. Hoeveel schering daadwerkelijk aangesproken kan worden (d.w.z. ontwikkelen buien zich tot voldoende hoogte) is de vraag, maar organisatie tot multicell niveau is zeker mogelijk - en als alles goed samenvalt - wellicht zelfs tot een enkele lowtopped supercell.

Behalve de genoemde spoutkans zijn er momenteel geen verdere aandachtspunten v.w.b. het Skywarn meldsysteem.

Er staan moment van opstellen van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Tornado/hoosverschijnsel(en)

Media (4)Meldingen (3)Sluiten