18/08/2022 (niet ingelogd)

Spotterbericht 727

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig05-10-2021 19:30 - 06-10-2021 10:00
Uitgifte05-10-2021 19:44

De kern van een laag actueel voor de Engelse kust bereikt tegen middernacht het noordwesten en trekt vervolgens zuidoostwaarts over ons land. Verbonden aan het laag en de eromheen gedraaide occlusie aan de zuid- en zuidwestkant van de kern veel wind en buienactiviteit. Vooral voor het zuidwesten de komende nacht en vroege woensdagochtend kans op zware windstoten bij buien met over zee en aan de kusten een bescheiden kans op onweer erbij.

Skywarngewijs vooral aandacht voor het melden van windstoten die over het zuidwesten - zeker bij buien - het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen. (Schade door) wateroverlast wordt niet verwacht maar dat neemt niet weg dat de totale neerslagsom over de periode voor de zuidwestelijke kustgebieden tot rond 40mm kan oplopen volgens de EC en Harmonie modellen.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de windstoten: "Vanaf vanavond laat is aan zee in Zeeland en Zuid-Holland kans op zware windstoten van 75-80 km/uur uit een westelijke richting. De zwaarste windstoten komen bij buien voor. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden."

Media (4)Meldingen (3)Sluiten